آنچه در این دفتر فراهم آمده است، چنانچه از سر نام آن پیدا است ــ جُنگی است از گفتوگوهای صاحب این قلم با خبرنگاران مطبوعات در مسیر این ده، بیستساله که مثل باد گذشت. بدیهی است موضوع عمدهی گفتوشنودها ادبیات است در معنای عام، ادبیات در معنایی که من درک میکنم و در موضوع آثارم، نیز بجا دربارهی شخصیتهای ادبی کشور تا آن اندازه که میدان و مجال سخن میبوده است.
Mahmoud Dowlatabadi is an Iranian writer and actor, known for his promotion of social and artistic freedom in contemporary Iran and his realist depictions of rural life, drawn from personal experience.
برنده لوح زرین بیست سال داستاننویسی بر کلیه آثار، به همراه امین فقیری ۱۳۷۶ دریافت جایزه یک عمر فعالیت فرهنگی، بدر نخستین دوره جایزه ادبی یلدا به همت انتشارات کاروان و انتشارات اندیشه سازان ۱۳۸۲ برنده جایزه ادبی واو ۱۳۹۰ Award for International Literature at the House of Cultures in Berlin 2009 Nominated Asian Literary Award for the novel Collon Collin 2011 Nominated for Man Booker International prize 2011 برنده جایزه ادبی هوشنگ گلشیری برای یک عمر فعالیت ۲۰۱۲ English translation of Colonel's novel, translated by Tom Petrodill, nominee for the best translation book in America 2013 Winner of the Literary Prize Ian Millski Switzerland 2013 Knight of the Art and Literature of France 2014
تمام روزهایی که از محمود دولت آبادی خوندم جزو عزیزترین و شیرین ترین لحظات زندگیم بوده و هست ... شاید به همین خاطر خوندن «روزگار سپری شده مردم سالخورده» رو اینقدر به تعویق میندازم، ترس از تموم شدن این لحظات دوست داشتنی !
کتاب را به عنوان هدیه تولد گرفته بودم از کسی که خوب میدانست علاقه ی قلبی مرا به نویسنده ی این کتاب، به همین جهت کتاب را یک نفس خواندم و طبق معمول پس از تمام شدن اش کلی کتاب جدید برای خواندن یافته بودم و حتی موسقی و فیلم. پس از کتاب میم و آنِ دیگران و همچنین رد: گفت و گزار سپنج این سومین کتاب غیر داستانی بود که میخواندم از استاد. این مجموعه به نوعی تکمیل کننده ی کتاب گفت گذار سپنج بود و شامل مصاحبه های استاد با روزنامه ها و مطبوعات در سال های اخیر. می توانم به جرات بگویم لطف خواندن مصاحبه های ایشان از خواندن رمان های ایشان کمتر نیست
مجموعه اي از مصاحبه هاي محمود دولت آبادي در سالهاي اخير. مي توان گفت مروري بود به تاريخ سياسي و ادبي صد سال اخير. و البته خاطرات دولت آبادي و نظرات او در باب سياست و فرهنگ و ادبيات امروز و كهن و .... براي شخص من خيلي مفيد بود و حتما در سالهاي بعد دوباره مي خوانمش.